Welkom in Massachusetts!

Massachusetts staat bekend als de ‘wieg van de Amerikaanse geschiedenis’ en het hart van New England. Hier zetten de pilgrims in 1620 voor het eerst voet op Amerikaanse bodem en sindsdien is het erfgoed van de staat gevormd door kolonisten, zeevaarders, immigranten en industriëlen.

Massachusetts ligt in het noordoosten van de Verenigde Staten, en strekt zich uit van het puntje van Cape Cod aan de Atlantische oceaan tot de Berkshire Hills, grenzend aan de staat New York. De staat heeft allerlei culturele attracties, festivals, activiteiten, kunst, buitenrecreatie en sightseeing. Zee en bergen liggen op korte rijafstand van elkaar en u ziet overal contrasten: van mondain Boston tot maagdelijke stranden, rollende heuvels, bekoorlijke eilanden en dynamische kleine steden.

Massachusetts is makkelijk bereikbaar. Logan International Airport in Boston is de toegangspoort tot de staat en biedt de kortste trans-Atlantische vlucht van Europa naar de Verenigde Staten. Logan Airport biedt elke dag directe vluchten naar 37 internationale bestemmingen. De nieuwe internationale terminal is niet ver van het stadscentrum, dat makkelijk bereikbaar is voor arriverende passagiers.

Boston is de grootste stad in de regio en de hoofdstad van Massachusetts. De stad heeft al eeuwenlang multiculturele flair en is vandaag de dag het sociale, economische en culturele centrum van New England. Het is een prachtige, compacte stad die makkelijk begaanbaar is; de historische, architectonische en culturele rijkdom is ongeëvenaard.

U kunt tijdens uw bezoek aan Massachusetts even de tijd nemen om naar de Plimouth Plantation te gaan, aankomstplaats van de eerste Europeanen die zich in New England vestigden. Of wandel op de rode baksteentjes van de Freedom Trail in Boston, een 4 kilometer lang pad dat de rijke geschiedenis van de Amerikaanse Revolutie tot leven brengt. U kunt ook een bezoek brengen aan de slagvelden van de Amerikaanse Revolutie in Lexington en Concord, of aan de oude, pittoreske havens net ten noorden van Boston. In oude industriestadjes zoals Lowell en Worcester vind u historische plekken en musea over het ontstaan van Amerika’s industriële maatschappij.

Als u graag een winkelt, kunt u in Massachusetts terecht bij allerlei fantastische winkels – dankzij de gunstige wisselkoers is een uitspatting nog nooit zo betaalbaar geweest. In Boston kunt u zo luxueus winkelen als u wilt, dankzij internationale topmerken zoals Christian Dior, Chanel, Louis Vuitton en Armani. En als u graag op koopjes jaagt, kunt u in onze staat terecht bij ‘factory outlets’, waar merkartikelen tegen ongelofelijke kortingen worden verkocht. Of zoekt u naar unieke kunstobjecten van de ambachtsmensen van Massachusetts? Dan kunt u in de hele staat terecht bij kunstenaarsstudio’s en galeries.

In Massachusetts vind u ook fantastische restaurants van de bekendste, meest gerespecteerde topkoks van Amerika. Maar Massachusetts is vooral een culinaire bestemming omdat alles vers is: vismarkten aan de kust waar de kreeften net uit zee zijn geplukt, plaatselijke wijnmakerijen en brouwerijen, en honderden boerderijen waar u zelf kunt plukken, zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

Activiteiten in de openlucht en ontspanningsoorden zorgen voor verkwikking. Aan boord van een walviscruise kunt u naar de indrukwekkende vinvissen en bultrugwalvissen kijken die elke zomer voor de kust van Massachusetts zwemmen. Als u zich liever ontspant, bieden de westelijke Berkshires Hills rust en culturele charme; spa’s van wereldklasse zorgen dat u energie opdoet en het inspirerende uitzicht biedt een perfecte omgeving.

Massachusetts biedt tijdens uw bezoek ruimte voor allerlei uiteenlopende activiteiten. Of u nu besluit om de stad of het platteland te verkennen, we heten u graag welkom en wensen u een prachtige tijd toe.

Klimaat

De gemiddelde maandtemperatuur in Boston varieert van -2°C in januari tot 22°C in juli. Massachusetts heeft vier duidelijk afzonderlijke seizoenen. In het najaar veranderen de bladeren van kleur en vormen een vlammend herfsttapijt. De winters zijn zonnig en de sneeuw laat het landschap schitteren. In het voorjaar zijn overal narcissen te zien, en de zomers zijn warm en perfect voor lange dagen op het strand.

Voordat u naar de Verenigde Staten vertrekt