VÄLKOMMEN TILL MASSACHUSETTS!

Massachusetts är känd som vaggan för den amerikanska historien, och hjärtat av New England. Här satte pilgrimmar år 1620 för första gången fötterna på amerikansk mark. Sedan dess har delstaten formats av nybyggare, sjömän, immigranter och industrialister.

Massachusetts ligger i nordöstra USA, och sträcker sig från spetsen av Cape Cod och Atlantiska havet, till Berkshire Hills som gränsar till delstaten New York. Massachusetts har ett brett utbud av kulturella sevärdheter och aktiviteter. Här arrangeras populära festivaler och konstutställningar, och möjligheterna till sightseeing är utmärkta. Från hav till berg är det bara en kort bilresa, och kontrasterna är många; här finns allt från den sofistikerade storstaden Boston, till orörda stränder, charmiga öar, böljande landskap och dynamiska småstäder.

Massachusetts är lättillgängligt med Logan International Airport som stadens entré. Om man vill ha den kortaste transatlantiska flighten, är det hit man ska flyga. Dessutom har Logan Airport inte mindre än 37 dagliga direktflyg till internationella destinationer. Restiden från flygplatsen till Boston centrum är kort, vilket gör det smidigt för dig som resenär.

Boston är huvudstaden i Massachusetts, och den största staden i regionen. Under århundrandena har metropolen byggts upp i olika stilar; idag är Boston det sociala-, ekonomiska-, och kulturella centrumet av New England. Det är en vacker, kompakt och lättillgänglig stad, vars historia, arkitektur och kulturella rikedom saknar motstycke.

När du är i Massachusetts kan du besöka Plymouth Plantation som är platsen där de första européerna bosatte sig när de emigrerade till New England. I Boston kan du också promenera på den fyra kilometer långa ”Freedom Trail” som är täckt med röda tegelstenar. Under promenaden får du uppleva den fascinerande historien om den amerikanska revolutionen. I Lexington och Concord kan du besöka revolutionens slagfält, och varför inte göra ett stopp i den gamla pittoreska hamnen som ligger strax norr om Boston? Historiska platser och museer, som visar ursprunget till det amerikanska industrisamhället, hittar du i de två gamla industristäderna Lowell och Worcester.

Gillar du shopping? Massachusetts har ett enormt utbud av fantastiska affärer, och med dagens gynnsamma växelkurs, kan du göra vistelsen till en riktig köpfest. Den som är sugen på lyxvarumärken, kan handla hos internationella modehus som Christian Dior, Chanel, Louis Vuitton och Armani. Är du på fyndjakt finns det så kallade ”factory outlets”, där märkesvaror säljs med otroliga rabatter. Konstintresserade, som är på jakt efter unik, lokal konst, kan glädja sig över ett fantastiskt utbud av konstnärsateljéer och gallerier i hela delstaten.

I Massachusetts finns massvis av utmärkta restauranger, som drivs av några av Nordamerikas mest berömda och erkända kockar. Men framförallt är delstaten känd som en kulinarisk destination eftersom utbudet är färska råvaror är så stort. Fiskmarknaderna vid kusten erbjuder nyfångade humrar direkt från havet. Det finns lokala vingårdar och bryggerier att besöka, samt hundratals gårdar där du kan välja dina egna råvaror för en oförglömlig upplevelse.

Massachusetts har ett förfriskande friluftsliv. Åk på valsafari, och upplev hur bland annat knöl- och sillval simmar vid Massachusetts kust varje sommar. Föredrar du det lilla lugna, erbjuder Berkshire Hills ro och avkoppling — och inte minst kulturell charm. Utbudet av spaanläggningar är stort, fyll på med rogivande energi i en inspirerande miljö, medan du njuter av en hänförande utsikt. Oavsett om du bestämmer dig för att besöka städerna eller landsbygden, så önskar vi dig välkommen till en fantastisk vistelse i Massachusetts.

Klimatet

Den genomsnittliga temperaturen varierar från -2 °C grader i januari, till 22 °C grader i juli. Precis som i Sverige, har Massachusetts fyra distinkta årstider; under hösten beströs marken av fallande löv som skapar en glödande matta. Vintrarna är soliga med gnistrande snö som täcker landskapet. Om våren vaknar naturen med påskliljor precis överallt, och somrarna är perfekt varma för långa dagar på stranden.